Ljepotice i lektira


Opustaj se /

Činjenica u koju se vjeruje u današnje doba kao što se vjerovalo i prije jeste je da većina ljepotica nema baš visok stupanj inteligencije ili, ako ćemo bez rukavica, da su ljepotice glupe. U vezi toga nedavno smo odlučili sprovesti anketu putem maila, a i uživo te se potvrdilo da ženska populacija većinom potvrđuje to uvjerenje dok su muškarci nešto suzdržaniji u izjavama oko manjka inteligencije u ljepotica…Zašto li je tome tako? Pa muškarcima je važno da je žena ljepotica- za početak, ali za nastavak odnosa ipak, kad se “stvari” spuste, počinju tražiti od dotične dame i nešto više, ali uglavnom pobjegnu ako iznađu da s ljepoticom ne mogu sastaviti ni tri pametne. No zašto žene većinom tvrde da su ljepotice glupe? Tu je opet u pitanju ženska zavist ili ljubomora. Dakle, žene su po defaultu, iskompleksirane ljepotom druge žene, osobito ako one same nisu lijepe-po njihovom mišljenju. Druga žena se uvijek, svjesno ili podsvjesno gleda kao suparnica ili konkurencija, budimo iskreni, zar ne? Da.

A što same ljepotice misle o tome? Pa one uglavnom nisu opterećene tim razmišljanjima. Kažemo uglavnom, jer naravno da ima izuzetaka. Dakle, ako je žena ljepotica, ona je ispunjena svojom ljepotom i razvidno da je smatra da joj nešto dodatno nije potrebno, nešto kao što je, recimo, lektira…Doista, da li je ljepoticama potrebna kakva kvalitetna literatura ili kulturno “uzdizanje, ma opća kultura, osim ljubića, sapunica, ljubavnih filmova Ž kategorije i slično?

Smatramo da nije. Ljepota traži i suviše vremena da se održava: njeguje, zalijeva kao biljka, uklanja od pretjeranog sunca, pokazuje intenzivno svuda i svima, a to je, izvjesno, veliki posao. Na sreću ljepotica iz paštete je iskočio Instagram gdje su one konačno pronašle svoj teren, svoje prirodno okružje gdje mogu slobodno biti ono što jesu: lijepa slika bez riječi i ništa viša. 

Ipak, ogradimo se od tvrdnje da su sve ljepotice niskog stupnja inteligencije, (čak i visoko obrazovane, jer znamo da papir o završenom visokom obrazovanju ne znači ama baš ništa po pitanju općeg obrazovanja i inteligencije), jer to bi bilo netočno. Postoje žene-ljepotice, (gdje li su?), koje ne žive od svoga izgleda već su kompletne osobe, ali…Gdje li su?