Magija i vođenje države


Razno /

Kakve veze ima magija s predsjedničkim izborima? Da li pojedini budući i sadašnji predsjednici traže savjete od vidovnjaka i tarot majstora? Da. Primjer je Baba Vanga, prije nje Madame Lenormand i drugi od kojih su poznati autoriteti, vođe država tražili proricanje budućnosti. Napoleonova žena Josephine je od Madame Lenormand redovno tražila tumačenje ljubavnog tarota u vezi svog supruga i madam Lenormand je to često za nju činila besplatno, ali često i uz bogate nagrade. Možda još ponekog gospodina s dvora je za Josephine tražila u kartama tarota Marie Anne…

Primjer nad kojim visi upitnik:

Trump: Čovjek hrabrost ili magijske okultne sile?

Da li je Donald Trump doista predsjednik kakvog SAD zaslužuje? Po čemu bi se on razlikovao od ostalih prethodnika koji su vodili Ameriku? Na stranu njegova predizborna kampanja, jer u predizbornim kampanjama svi kandidati se služe svim i svačim da bi odnijeli pobjedu, tako da više treba obratiti pažnju na ovo što je sada nego okretati glavu unatrag.

Gospodin Trump je prije svega poslovni čovjek te se mnogi zavaravaju kako on uopće nema veze s politikom. Koliko ta tvrdnja stoji? Po čemu bi gđa Clinton bila bolja od njega? Po tome što je dugo vremena u politici? Po tome što su uz njezino ime vezane brojne afere koje su joj narušile ugled i tako širom otvorile vrata njezinom protivniku u borbi za prijestolje.

Naravno da jedan poslovni čovjek, multimilijarder, uvijek ima veze s politikom, što je i bez objašnjena logično kao i to da je i te kako upućen u politička kretanja u svojoj zemlji i svijetu. Ako gospodina Trumpa sagledamo kao običnog građanina koji redovno prati vijesti i dnevnu štampu, te ima svoj stav o zbivanjima na svom teritoriju i dalje od toga, a taj stav  je često mnogo dalekovidniji i oštroumniji nego što je to kod profesionalnih političara, pa u čemu je onda tako velika razlika?

Gospodin Trump je, za razliku od drugih političara, otvoreno iznio karte na stol, ne izmišljajući bajke za američki narod, ne ublažavajući istinu o stanju u kojem je SAD, te ne skrivajući sredstva koja će upotrijebiti za dobrobit svoje zemlje. Ako ništa drugo, cijenimo njegovu otvorenost, njegovu iskrenost, koliko god da smo naučili naivno vjerovati u lažna obećanja i podmukli tajni način na koji se pokazuju drugi političari diljem svijeta.

U svijetu u kakvom živimo, uzalud je okretati glavu od loših zbivanja i pokušavati ići linijom manjeg otpora kako to političari najčešće rade. Ali ići srcem, jasno i otvoreno pokazati što se misli i što će se učiniti, velika je rijetkost i hrabrost, tako da se po tome gospodin Trump razlikuje od većine svojih prethodnika koji su vodili Ameriku i za deset koraka je naprijed. Cijena hrabrosti je visoka, ali je cijena kukavičluka još viša, pa zar nije realno odlučiti se za ovo drugo, za hrabrost u iznošenju istine, za hrabrost u djelovanju?

Na koncu, do kakvog stanja su doveli Ameriku njegovi posljednji prethodnici? Duboka ekonomska kriza, prezaduženost, davanje prostora raznim neprijateljskim grupacijama za djelovanje i opće nezadovoljstvo naroda. Ako vas zanima zašto je izabran, upravo vam je odgovoreno. Svidjelo se to nekima ili ne, činjenice su tu.

Zaključak i proturječnost: Svi političari su, na koncu konca, manje više isti u smislu da im je na prvom mjestu želja za moći. Koliko je važno ime pobjednika?

Ostaje pitanje: Da li je predsjednik D.T. uz pomoć okultnih sila i magije došao na vlast ili…Ne znamo za sada.

LOL!!!