Što je tarot


Astro /

Kratki pregled

Madam Lenormand

Tarot ishod prema odgovoru koji dobijete ne ovisi samo od karata tarota već i od vašeg sudjelovanja u smjernicama koje vam je tarot majstor dao. Međutim, tarot djeluje na specifičan način koji mnogi krivo shvaćaju misleći kako je odgovor koji su dobili sve što trebaju, a dalje se distanciraju iščekujući ostvarenje. Kako uobičava reći dobar tarot majstor, nema čuda koje će vam odgovoriti na baš sve i uz to da odgovor bude po vašoj želji. To se osobito odnosi na pitanja o vremenu kada bi se trebalo, moralo nešto ostvariti. Spojem numerologije i tarota može se okvirno odrediti vrijeme nekog događaja, ali ako vam netko slučajno govori dan i datum ili, što je još gore, sat u koji će se dogoditi, tada znate da razgovarate s nekim tko ne poznaje tarot i nema dara za tumačenje ili proricanje budućnosti. Pri čitanju karata u obzir se uzima vaša prošlost, sadašnjost, pa se tek onda se dolazi do odgovora za vašu budućnost. Rijetko kada dolazi do situacije da je tumačenje svedeno na odgovor samo DA ili NE. Nema važnosti tema pitanja: to može biti ljubavni tarot, tarot za zdravlje, financije ili nešto treće, neka druga tema za tarot sasvim je svejedno. No ono što nikako nije svejedno I što je od velike važnosti jeste da vam tarot majstor uz tumačenje, davanje odgovora da savjet, smjernicu iz karata.
S druge strane, vidovnjaci vam mogu često kroz uvid reći točno vrijeme nekog događaja u budućnosti, dati više detalja, jasnije sagledati vašu situaciju, a to mogu činiti preko karata tarota baš kao i tarot majstori, preko vizija, snova ili samo da vas vide ili vam čuju glas. Oni primaju vašu energiju da to i ne osjetite, no zna se dogoditi kod hipersenzibilnih osoba da osjete i one energiju od vidovnjaka. Tarot jedna od tehnika kojom se služe, kao pomoćno sredstvo, ali vidovitost je ono što im daje moć da vide unaprijed ili unatrag, kao i vašu trenutnu situaciju.
Vidovnjaci i tarot majstori se malo razlikuju, kako god da se čini da je razlika velika, a jedan od razloga je taj što i tumači karata često posjeduju određeni dar vidovitosti.
Imamo izvrstan primjer koji izdvajamo između mnogih, primjer žene koja je koristila karte za svoje vidovnjačke sposobnosti.
Madam Lenormand, (Marie), bila je u 19. stoljeću, pariška vidovnjakinja i tarot majstor čije su moći za proricanje budućnosti bile nadaleko poznate po svojoj točnosti. Lenormand je davala je smjernice i čitala budućnost mnogim najutjecajnijim ljudima Europe. Redovito je posjetila Žozefin, (Josephine), Napoleonovu suprugu i predvidjela uspon i pad Napoleona, kao i njihovu rastavu. Ona je koristila špil od 36 karata prilagodivši ga tako svojoj vidovitosti kroz tarot. I danas se njezine karte smatraju izvrsnim špilom za proricanje te se mnogi tarot majstori samo njima služe i kroz njih proniču u ono što čeka nekoga. Mnoge kontroverze vezane su za život Madam Lenormand, no kako god njezino dokazano poznavanje karata i nadnaravne sposobnosti i s tarotom i preko njega su neupitne.

Evo i njezinog špila sa pojedinim značenjima tarot karata koje možete kupiti ebay Lenormand karte

U tarotu Madam Lenormand postoje 36 karata
Karta 1: Konjanik – Herc 9
Karta 2: List djeteline – Karo 6
Karta 3: Brod – Pik 10
Karta 4: Kuća – Kralj herc
Karta 5: Stablo – Herc 7
Karta 6: Oblaci – Kralj tref
Karta 7: Zmija – Dama tref
Karta 8: Lijes – Karo 9
Karta 9: Kitica cvijeća – Dama pik
Karta 10: Kosa – Dečko karo
Karta 11.: Šibe – Dečko tref
Karta 12: Ptice – Karo 7
Karta 13: Dijete – Dečko pik
Karta 14: Lisica – Tref 9
Karta 15: Medvjed – Tref 10
Karta 16: Zvijezde – Herc 6
Karta 17: Rode – Dama herc
Karta 18: Pas – Herc 10
Karta 19: Kula – Pik 6
Karta 20: Vrt – Pik 8
Karta 21: Brdo – Tref 8
Karta 22: Putevi – Dama karo
Karta 23: Miševi – tref 7
Karta 24: Srce – Dečko herc
Karta 25: Prsten – As tref
Karta 26: Knjiga – Karo 10
Karta 27: Pismo – Pik 7
Karta 28: Gospodin – As herc
Karta 29: Dama – As pik
Karta 30: Ljiljani – Kralj pik
Karta 31: Sunce – As karo
Karta 32: Mjesec – Herc 8
Karta 33: Ključ – Karo 8
Karta 34: Ribe – Kralj karo
Karta 35: Sidro – Pik 9
Karta 36: Križ – Tref 6

Vidovitost