Test za inteligentne


Razno /

Sljedeći kratki kviz sastoji se od 4 pitanja i reći će vam koliko ste… Hmm… Pametni, sposobni biti stručnjak u nekom području ili nemate pojma ni o čemu…
Pitanja nisu nikako teška. Ali ne prelazite na sljedeće pitanje dok odgovorite na prethodno pitanje!

1. Kako stavljate žirafu u hladnjak?

Točan odgovor je: otvorite hladnjak, stavite žirafu i zatvorite vrata. Ovo pitanje ispituje radite li jednostavne stvari na previše kompliciran način.

2. Kako slona stavite u hladnjak?

Jeste li rekli, otvorite hladnjak, stavite slona i zatvorite vrata hladnjaka?

Krivi odgovor.

Točan odgovor: otvorite hladnjak, izvadite žirafu, stavite slona i zatvorite vrata. Ovo testira vašu sposobnost razmišljanja kroz posljedice vaših prethodnih radnji.

3. Kralj lavova domaćin je konferencije o životinjama. Sve životinje pohađaju …. osim jedne. Koja životinja ne prisustvuje?

Točan odgovor: slon. Slon je u hladnjaku. Sami ste ga stavili tamo. Ovo testira vaše pamćenje.

U redu, čak i ako na prva tri pitanja niste točno odgovorili, još uvijek imate još jednu priliku pokazati svoje istinske sposobnosti.

4. Postoji rijeka koju morate prijeći, ali prepuna je krokodila, a vi nemate čamac. Kako prijeći rijeku, a da se ne dogodi…

Točan odgovor: skočite u rijeku i preplivate. Zar nisi slušao? Svi krokodili sudjeluju na konferenciji životinja kralja lava. Ovim se provjerava učite li brzo na svojim pogreškama.

Prema Anderson Consulting Worldwide, oko 90% stručnjaka koje su testirali pogrešno je shvatilo sva pitanja, ali mnogi su predškolci dali nekoliko točnih odgovora. Ovaj test opovrgava da većina stručnjaka ima mozak četverogodišnjaka.