VAL POHLEPE


Novosti /

Pohlepa

Nakon vala iz Sibira koji se, naravno nije ni dogodio, stiže nam val liječničke pohlepe. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje predlaže da se više ne plaćaju na način kao do sada: “vađenje krvi, javljanje na telefon, savjetovanje ili naručivanje na pregled u osnovnom paketu usluga, no liječnici kažu kako u budućnosti neće pružati te usluge jer im to neće biti posebno plaćeno.”
Ne znamo jeste li upućeni u astronomske plaće liječnika ili, što bi Indijanci rekli, “onih koji sjede,” točnije ne rade skoro ništa, pa im evo, kakve li sramote, teško pada vađenje krvi, javljanje na telefon, naručivanje, zapravo sve ono što za njih rade medicinske sestre. Vele, dakle, da neće raditi ako im to ne bude plaćeno. I zaista, zar ne bi bilo odlično da zaista ne rade? Ali znamo da se tako nešto neće dogoditi, zar ne? Tko bi napustio plaću od preko 12.000KN???
Medicinskim sestrama koje rade doslovno sve za one koji sjede, time bi se plaće uvećale, na što su oni koji sjede dobili fraz te prijete neradom. Ako niste dobro shvatili, liječnici traže da im se plaća ono što nikako ne rade, pored toga što im HZZO objašnjava da im njihove visoke plaće uopće neće biti smanjene, one plaće koje primaju za sjedenje i izdavanje naredbi medicinskim sestrama. Jeste li nekada možda vidjeli da doktor trči prema telefonu da se javi? Ili da vadi krv? Ili da se bavi naručivanjem? Niste, a i nećete bar ne u bliskoj budućnosti.
Val pohlepe još jednom je kao crni plašt sramote prekrio lijepu našu.
Nitko ne priča o pacijentima…Dakle, približava se ljeto sporim koracima za naše liječnike koji će sa svojim vrtoglavo visokim plaćama prema Hr standardima odmarati u tropskim krajevima, pacijenti u krevetima ili u čekaonicama, a na tisuće žitelja ove zemlje ljeto će provoditi s glavama u kontejnerima.
Kako ono glasi Hipokratova zakletva…LOL!
Smijeha nikad dosta, ali samo nekima od nas. Ipak, opuštajte se!